advertentie

Café 't Hoefijzer neemt maatregelen na boete: "We hebben nu een sluis"

Café ’t Hoefijzer heeft een groot aantal maatregelen genomen na de boete van 1.500 euro wegens geluidsoverlast tijdens de viering van de verjaardag van het café in Kethel.

Jarno Wagenveld

door Jarno Wagenveld

vrijdag 13 oktober 2023 17:01

Johan Vollmer heeft het café aan de Schiedamseweg twee jaar geleden samen met een compagnon overgenomen. Toen ze vorig jaar het éénjarig bestaan van het 'Hoefijzer 2.0' groots wilden vieren, bleek het geluid bij metingen door de DCMR te hard te staan.

“We hebben een zangertje laten komen, we hebben daar ook een melding van gemaakt. Het was heel erg warm en de zanger stond wel binnen, maar het publiek buiten, dus hebben wij één speaker naar buiten gebracht.” Het café had voor het feest toestemming gevraagd aan de gemeente. De afspraak was dat het geluid niet harder mocht dan 70 decibel, uiteindelijk werd er op de avond 87 decibel gemeten.

Uitstel gevraagd

De zaak is 4 oktober behandeld in de rechtbank van Rotterdam. Hierbij kwam Vollmer en zijn advocaat niet opdagen. Dat de zaak die dag behandeld werd, was voor Johan een verrassing. “Naar ons weten hadden we uitstel gevraagd. Daarom was het voor ons heel erg verrassend dat ik ’s ochtends een telefoontje kreeg van het Algemeen Dagblad wat mijn mening was over de veroordeling.”

Johan laat weten dat hij het jammer vindt dat hij zijn verhaal niet heeft kunnen vertellen aan de rechter. “We hadden heel graag aan de rechter willen vertellen wat wij allemaal in de tussentijd hebben gedaan om geluidsoverlast in de toekomst te voorkomen. We hebben een sluis laten maken en we een voorzetraam laten plaatsen met geluidsisolerend glas.” Ook heeft ’t Hoefijzer een nieuw plafond geplaatst om overlast bij de bovenburen te verminderen.

 

 

Dagelijks het laatste nieuws, de nieuwste video's en een kijkje achter de schermen bij SCHIE in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief: https://bit.ly/2H7desN