advertentie

De Stem van Schiedam: is de energietoeslag wel nodig in Schiedam?

De energietoeslag 2023 van €1.300,- zal nog deze maand op de rekening bijgeschreven worden van de Schiedammer. Jongeren van 18, 19 en 20 jaar én studenten, die op zichzelf wonen met een eigen energiecontract, kunnen ook de toeslag krijgen. Is de energietoeslag echter wel nodig in Schiedam?

Sven Bravenboer

door Sven Bravenboer

maandag 16 oktober 2023 18:42

“Studiefinanciering is ook niet meer veel en een bijbaantje is ook vaak maar paar uurtjes per week. Dat is niet genoeg dus je moet het ergens vandaan halen als jongere” vertelt een voorbijganger.

Volgens een andere Schiedammer zijn de energiekosten bij haar thuis niet hoog. “Ik probeer het verbruik zo min mogelijk te houden, dus de kachel wat lager en gelukkig hebben we genoeg ruimte om het te kunnen betalen.” De hoge prijzen zullen voorlopig niet dalen, dus zal iedereen nog steeds moeten besparen. Volgens een andere voorbijganger is het bedrag ook niet een probleem. “Ik ben maar alleen, dus dan bespaar je een hele hoop.”

Jongeren en studenten hebben recht op deze toeslag. Jongeren krijgen het volledige bedrag in één keer. Uitwonende studenten krijgen een energietoeslag van 900 euro én 400 euro via DUO. “Als je moet studeren, je moet een huis hebben en je moet ook nog heel veel betalen aan energie. Dan denk ik dat dit een hele fijne tegemoetkoming is.”

 

Dagelijks het laatste nieuws, de nieuwste video's en een kijkje achter de schermen bij SCHIE in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief: https://bit.ly/2H7desN