advertentie

Over vier maanden ook energietoeslag voor jongeren en studenten, gemeenteraad legt advies wethouder naast zich neer

Het gaat even duren maar ook jongeren en studenten kunnen in Vlaardingen energietoeslag krijgen. De raad heeft dit donderdagavond toegevoegd aan de begroting. Volgens verantwoordelijk wethouder Arnoud Proos zal het echter nog vier maanden duren voordat er kan worden uitbetaald.

Siebe van der Ende

door Siebe van der Ende

vrijdag 10 november 2023 14:14

In Schiedam krijgen jongeren en studenten de energietoeslag al uitgekeerd. Gezien beide gemeentes aangesloten zijn bij Stroomopwaarts was er verwarring waarom dit traject zo lang zal gaan duren. “Volgens mij is het copy-paste”, aldus Frans Hoogendijk (ONS Vlaardingen). Proos meldt dat er veel werk in gaat zitten voor een, in zijn ogen, kleine groep mensen. “Er moet een nieuw besluit komen, via de college en het dagelijks bestuur van Stroomopwaarts. Na al deze stappen kunnen we pas uitkeren. Al dit werk is in Schiedam achter de schermen gebeurt de afgelopen maanden.”

‘Dank je de koekoek’

De raadsfractie van ChristenUnie-SGP, de partij van wethouder Proos, stemde ook voor het voorstel en ging dus tegen de eigen wethouder in. “We begrijpen de afwegingen van de wethouder, maar wij vinden rechtvaardigheid belangrijker”, aldus fractievoorzitter Wouter de Reus. Hoogendijk is erg teleurgesteld in de houding die wethouder Proos heeft getoond. “Het argument is beschamend, want het is ook veel werk geweest voor andere steden. Hij maakte ook een draai in de schorsing. Hij zei dat het ‘uiteindelijk een politieke beslissing’ was. Ja dank je de koekoek zeg hé.”

De gemeenteraad maakt 44.000 euro vrij om dit te realiseren.

 

Op 1 januari gaan SCHIE en Omroep Vlaardingen samen verder als streekomroep.