advertentie
  • Vlaardingen
  • 112
  • dossier loodgieter

Minderjarige verdachte opgepakt voor explosie Gretha Hofstralaan: vriendje (16) ook opgepakt voor vuurwapen

De politie heeft een 17-jarige Rotterdammer aangehouden voor de explosie op 12 december op de Gretha Hofstralaan in Vlaardingen. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de explosie, wat zijn rol precies was is nog niet bekend. Het is de tweede aanhouding voor de explosie bij het woonhuis van de loodgieter die geteisterd wordt door aanslagen.

 

Minderjarige verdachte opgepakt voor explosie Gretha Hofstralaan: vriendje (16) ook opgepakt voor vuurwapen
Philip van Es

door Philip van Es

zaterdag 16 december 2023 13:36

Bij zijn aanhouding werd ook een 16-jarige Rotterdammer opgepakt. De twee waren bij elkaar. Tijdens het fouilleren ontdekte de politie dat de jongste Rotterdammer een vuurwapen op zak had. Daarvoor is hij aangehouden, en er wordt nog onderzocht of hij iets te maken had met de explosies bij de loodgieter. 

Kort na de aanslag werd al een 26-jarige Rotterdammer aangehouden op verdenking van betrokkenheid. Die man kreeg vrijdag te horen dat hij nog minimaal veertien dagen in voorarrest blijft. Diezelfde vrijdag werd de 17-jarige Rotterdammer ‘s avonds aangehouden.

De explosie van 12 december was alweer de derde explosie uit vijf explosies die deze maand plaatsvonden die gelinkt kunnen worden aan loodgietersbedrijf Van Uffelen. Een paar dagen voor de explosie aan de Gretha Hofstralaan was er al een explosief gevonden voor het huis, die is toen onschadelijk gemaakt door de Explosieven Opruimingsdienst Defensie. 

In totaal zijn er in 2023 zeven aanslagen geweest op het loodgietersbedrijf en één poging daartoe. Één van die aanslagen werd op de verkeerde plek gepleegd, waardoor een gezin aan de Oosterdwarsstraat slachtoffer werd van een explosie.

Op 1 januari gaan SCHIE en Omroep Vlaardingen samen verder als streekomroep TWEE.