advertentie

Politie pakte in regio al 112 bezitters, afstekers en handelaren van illegaal vuurwerk op

De politie heeft in het noordelijk deel van de politie eenheid-Rotterdam al zo’n 1000 kilo illegaal vuurwerk in beslag genomen, daarbij werden 112 bezitters, afstekers, of handelaren van illegaal vuurwerk aangehouden: 45 minderjarigen en 67 meerderjarigen. 'De laatste weken zien wij een stijging in het aantal meldingen van vuurwerkoverlast' aldus de politie Schiedam op Instagram.

Politie pakte in regio al 112 bezitters, afstekers en handelaren van illegaal vuurwerk op
Foto: archief
redactie

door redactie

zondag 24 december 2023 17:25

'In Schiedam is er een eigen vuurwerkteam, welke regionaal zaken m.b.t. illegaal vuurwerk in behandeling heeft' aldus de agenten, die verder er nog maar eens op wijzen dat er in Schiedam een geheel vuurwerkverbod van kracht is.

'In Schiedam is alleen fop- en schets vuurwerk, categorie F1 is toegestaan,' er mag wel Nederlands vuurwerk verkocht worden, maar mag dit niet afgestoken worden. 'Hiernaast is professioneel vuurwerk voor consumentengebruik verboden. Je herkent professioneel vuurwerk aan: Alles wat knalt of wat de lucht in gaat is professioneel en is verboden'.

Ter compensatie van het algeheel vuurwerkverbod organiseert de gemeente een vuurwerkshow vanaf het Stadskantoor. De show werd vorig jaar op het laatste moment afgeblazen omdat er teveel wind stond.