advertentie
  • Schiedam

Deze twee mannen worden gezocht voor zware bomaanslag in Boterstraat, waarbij Schiedammer (68) gewond raakt

Een 68-jarige Schiedammer raakt in de nacht van dinsdag 17 op woensdag 18 oktober gewond bij een zware bomaanslag op zijn woning. Hij wordt voor controle meegenomen naar het ziekenhuis. De brand die kort na de explosie uitbreekt kan vlot door de brandweer worden geblust, maar de schade aan ruiten en pui, ook van de naburige woningen is aanzienlijk. In het regionale opsporingsprogramma Bureau Rijnmond worden beelden vertoond van de aanslag én van twee mannen die vlak voor de explosie vluchten.

Deze twee mannen worden gezocht voor zware bomaanslag in Boterstraat, waarbij Schiedammer (68) gewond raakt
Twee mannen gezocht voor zware bomaanslag met gewonde; screenshot Bureau Rijnmond
redactie

door redactie

donderdag 11 januari 2024 18:02

Het explosief bij de woning van het 68-jarige slachtoffer in de Boterstraat gaat in de nacht van dinsdag 17 op woensdag 18 oktober net voor 1.00 uur af. Buurtbewoners zien het gebeuren en schrikken zich rot. De verdachten gaan er via de Kreupelstraat, de Herenstraat en vervolgens de Grote Markt vandoor.

 

Het zijn een man met een slank postuur en een licht getinte huidskleur. Hij draagt donkere bovenkleding met capuchon. Ter hoogte van de linkermouw zit een embleem. Verder heeft de man een donkere of groene strakke broek en zwarte schoenen aan. Hij heeft een rode plastic tas in zijn hand.

De andere verdachte heeft eveneens een slank postuur. Hij draagt een donker gewatteerde jas met capuchon met het opschrift ‘In Gold We Trust’. Op zijn donkere strakke broek zijn twee lichte strepen zichtbaar. Bovendien draagt hij zwarte sportschoenen met witte details en een blauwe plastic tas. Wie herkent de mannen, of heeft aanvullende informatie of camerabeelden?

Heeft u tips? Bel dan a.u.b. met de Opsporingstiplijn op 0800-6070. Anoniem melden kan via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.