advertentie

Tiener, verdacht van schietpartij Geert Grootelaan, aangehouden in Frankrijk

Een 17-jarige jongen, die ervan wordt verdacht betrokken te zijn geweest bij een schietpartij aan de Geert Grootelaan in Vlaardingen, is in Frankrijk aangehouden. Volgens de politie kon door intensief contact met de Franse collega’s de verdachte opgespoord en op 11 januari aangehouden worden.

Tiener, verdacht van schietpartij Geert Grootelaan, aangehouden in Frankrijk
Politie op 7 januari in actie in de Geert Grootelaan, foto: Flashphoto
redactie

door redactie

vrijdag 12 januari 2024 12:39

Drie verdachten werden op 7 januari, de dag van de schietpartij, al gearresteerd. Zij werden opgepakt na een huiszoeking in een woning tegenover het huis van het slachtoffer. De drie worden verdacht van het aanwezig hebben van verdovende middelen. Deze drie verdachten blijven op last van de rechter-commissaris veertien dagen langer vastzitten.

Nederland zal volgens de politie om de uitlevering van de 17-jarige verdachte vragen aan de Franse autoriteiten. Hierdoor kan het strafrechtelijk onderzoek en de vervolging in Nederland verdergaan.

Het 29-jarige slachtoffer van de schietpartij ligt nog steeds in kritieke toestand in het ziekenhuis. Daarnaast is het onderzoek volgens de politie nog in volle gang en worden extra aanhoudingen niet uitgesloten.