advertentie

Woningen Van Uffelen vrijdag weer van het slot af

Burgemeester Bert Wijbenga heeft besloten om de woningen aan de Gretha Hofstralaan en de Koninginnestraat aanstaande vrijdag weer vrij te geven voor de bewoners. Wel blijven alle veiligheidsmaatregelen rondom de woningen in Park Hooglede en de Oostwijk gehandhaafd. De panden van de Vlaardingse loodgieter Ron van Uffelen waren sinds halverwege december afgesloten na een reeks explosies.

Woningen Van Uffelen vrijdag weer van het slot af
Siebe van der Ende

door Siebe van der Ende

woensdag 17 januari 2024 14:18

De burgemeester heeft dit besluit genomen in overleg met politie en justitie. Woensdag 3 januari gaf Wijbenga aan dat de woningen nog twee weken gesloten zouden blijven en de bewoners terug konden naar hun woning ‘als er in deze periode niets meer voorvalt.’ De daaropvolgende nacht vond er een explosie plaats een paar huizen naast de gesloten woning aan de Koninginnestraat. Desondanks mogen de bewoners deze week terugkeren naar hun woningen.

De bedrijfspanden zullen nog zes maanden gesloten zijn en waarschijnlijk pas in juli weer geopend worden.

De gemeente zegt vanaf het einde van deze maand de veiligheidsmaatregelen te willen afbouwen als dat mogelijk is. Ook roept de gemeente nog steeds op om informatie te delen met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.