advertentie

Vlaardingse profvoetballer Ian Maatsen vertrokken naar Borussia Dortmund; familie door dolle heen

Vader Edward Maatsen is trots op zijn zoon Ian, hij gaat de Champions League in. De Vlaardingse profvoetballer maakte op 11 januari de overstap van het Engelse Chelsea naar het Duitse Borussia Dortmund om daar op zoek te gaan naar meer speelminuten.

Jeroen Langeveld

door Jeroen Langeveld

vrijdag 19 januari 2024 13:42

Het is eindelijk weer wat rustiger in huize Maatsen. De afgelopen tijd was het hectisch met de overstap van zoon Ian. “Januari was eigenlijk niet de maand om te vertrekken, want je zit toch nog steeds middenin het seizoen. Dan is het lastig om een overgang te maken.”

Met de overstap van Engeland naar Duitsland is er tijdelijk iets achtergebleven in Vlaardingen. “Dit is Icy, Ian's hond”, vertelt Edward terwijl de puppy van tien maanden oud zachtjes in zijn vingers bijt. “Het is ons kleinkind, omdat Ian tijdelijk geen appartement heeft blijft hij dus even hier.”

‘In aanmerking komen voor het grote oranje’

Afgelopen weekend speelde de haringkoning, zoals Ian Maatsen wordt genoemd, zijn eerste wedstrijd voor zijn nieuwe club en er werd meteen met 3-0 gewonnen. “We wisten dat hij de eerste vijf wedstrijden zou spelen, omdat zijn concurrentie geblesseerd of in de Afrika cup speelt. Daarna is het aan hem om te laten zien wat hij kan en hopelijk dat hij zijn plek dan niet afstaat. Uiteindelijk hopen we dat hij door het spelen van die wedstrijden weer in aanmerking kan komen voor het grote oranje.”