advertentie

Twee explosies in Vlaardingen waren vermoedelijk vergissing

Van alle explosies die Vlaardingen de afgelopen tijd hebben geteisterd, zijn twee vermoedelijk een vergissing geweest, meldt Rijnmond. Het gaat om explosies bij een huis aan de Wilhelminastraat en bij een woning aan de Koekoekstraat.

Twee explosies in Vlaardingen waren vermoedelijk vergissing
Explosie in de Koekoekstraat op 9 januari, foto: Flashphoto
redactie

door redactie

dinsdag 23 januari 2024 22:36

In Opsporing Verzocht zegt de politie dinsdagavond dat de bewoners van het huis aan de Wilhelminastraat geen enkel idee hebben waarom er bij hun in de nacht van 3 op 4 januari dit jaar een explosie voor de deur was.

    > lees ook: Geëmotioneerde Ria (83) is radeloos na een explosie bij haar voordeur: 'Ik kom hier niet overheen'

Een woordvoerder van de politie spreekt dan ook van een mogelijke vergissing. In Opsporing Verzocht waren beelden te zien van twee verdachten en die waren eerder ook al in Bureau Rijnmond te zien. Daarop lopen twee verdachten rond in de omgeving van de Wilhelminastraat.

Kort na middernacht ging het explosief af. Na het afsteken van het explosief filmde een van de verdachten mogelijk de ontploffing.

e4757061d0a81c841d766c26789632da Generic

Explosie in de Wilhelminastraat op 4 januari, foto: Flashphoto

Niet alleen de aanslag in de Wilhelminastraat was mogelijk een vergissing, ook die bij een bejaard echtpaar op de Koekoekstraat een paar dagen later was dat vermoedelijk. Bewoonster Ria (83) liet de ochtend na de explosie in tranen aan Rijnmond weten niet te begrijpen waarom zij en haar man doelwit waren.

Volgens de politiewoordvoerder leven veel mensen in angst door de explosies in Vlaardingen. Bewoners halen spullen uit de gang weg, uit angst dat ze in brand vliegen door een explosief. Ook durven kinderen in de omgeving niet meer te slapen. Het angstgevoel wordt nog eens erger doordat de daders bij verkeerde adressen explosieven plaatsen.

Dit is een artikel van onze mediapartner Rijnmond