advertentie

Al gesloten woning nu ook beschoten

De al eerder door een explosie getroffen Vlaardingse woning is afgelopen nacht beschoten. De woning was gistermiddag door de burgemeester gesloten en er staat een bewakingscamera voor de deur.

redactie

door redactie

vrijdag 01 maart 2024 08:18

Bij de portiekwoning aan de Van Beethovensingel zit in het raam, naast de plek waar gisteren een baksteen naar binnen ging, nu een kogelgat. Voor zover bekend raakte er niemand gewond. De politie is ter plaatse en doet onderzoek.

Steen door de ruit

Dezelfde flatwoning werd donderdag rond 2:15 uur in de nacht eerst een steen door de ruit gegooid, gevolgd door een flesje met brandbare vloeistof. Het flesje ontbrandde op de stoep en kwam niet in de woning terecht. Op de stoep voor het portiek is een brandplek te zien. 'Gelukkig heeft er geen explosie plaatsgevonden en zijn er geen gewonden' meldt de politie.

Twee daders zijn gevlucht, vermoedelijk op een scooter. De politie heeft sporen veilig gesteld en doet verder onderzoek. Er raakte niemand gewond.

Acht woningen ontruimd

Op 21 februari was het wel raak bij dezelfde portiek. Toen ging een explosief af en werden acht woningen ontruimd.

Woning gesloten

De woning werd donderdagmiddag op last van de burgemeester gesloten. 'Deze maatregel heeft veel impact op de bewoners van de betreffende woning' geeft de gemeente toe. 'Het is echter wel nodig om dit te doen. Om de kans op herhaling zo klein mogelijk te maken én voor het veiligheidsgevoel van de buurt'.