advertentie

Strenger controleren moet fatbike-probleem oplossen

Een bepaalde soort fatbikes en stepjes zijn niet toegestaan op de openbare weg. Daarom gaat de politie in Schiedam strenger controleren op de voertuigen. Ze zijn niet te verzekeren en er gebeuren veel ongelukken mee. Als je wordt aangehouden riskeer je een boete van 280 euro.

Dennis Koorevaar

door Dennis Koorevaar

woensdag 01 mei 2024 15:05

“Er komen er steeds meer en mensen hebben steeds meer het idee dat ze toegestaan zijn”, vertelt Alex Glijn, wijkagent in het centrum van Schiedam. “Ze gaan heel hard maar zijn niet goedgekeurd door de RDW (Dienst Wegverkeer, red.) en dat levert een hele hoop ellende op.”

Daarbij zegt Glijn dat het gaat om een specifiek deel van het aantal voertuigen. “Er zijn een aantal stepjes die wel goedgekeurd zijn door de RDW”, zegt de wijkagent. “Zolang je ondersteund wordt is het toegestaan, maar die ondersteuning moet niet de overhand nemen.”

De controles zijn deze week begonnen. De voertuigen mogen al langer niet de weg op, maar de Schiedamse politie ziet dat het nu echt uit de hand loopt. De eerste overtreding levert je al meteen een boete op. Wordt je voor een tweede keer gepakt? Dan wordt het voortuig in beslag genomen. “Dus wees gewaarschuwd”, zegt Glijn, die nog tot 18 mei als wijkagent werkzaam is in Schiedam. Jeroen Cats neemt daarna het stokje over van Glijn.