advertentie

Jongen (16) opgepakt in de buurt van huis Vlaardingse loodgieter

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een jongen van 16 uit Maassluis opgepakt in Vlaardingen. Hij zou hebben rondgelopen in de buurt van het huis van de veelbesproken loodgieter Ron van Uffelen en gedroeg zich verdacht.

Jongen (16) opgepakt in de buurt van huis Vlaardingse loodgieter
redactie

door redactie

zaterdag 11 mei 2024 13:46

Of de jongen materialen bij zich had om te gebruiken bij een explosie, is onduidelijk. De politie onderzoekt of er een verband is tussen de arrestatie van de 16-jarige jongen en de explosies bij de loodgieter.

Het is niet de eerste keer dat iemand van jonge leeftijd wordt opgepakt in de buurt van het huis van de loodgieter. Vorige maand nog werd een 14-jarige jongen gearresteerd die rondhing bij het huis aan de Gretha Hofstralaan. Toen de politie die tiener controleerde, bleek hij explosieven bij zich te hebben.

En een paar dagen daarvoor werden ook al twee jongens van 15 en 16 betrapt met explosieven. De politie houdt het huis scherp in de gaten na een reeks van aanslagen op panden van de Vlaardingse loodgieter en zijn familie.

'Behoorlijk klote'

Begin april vertelde Ron van Uffelen aan Rijnmond dat het 'behoorlijk klote' met hem gaat vanwege alle narigheid die hem overkomt. "Wat er gebeurt, vind ik erg voor iedereen. En al helemaal voor m'n eigen gezin, m'n schoonzus, m'n neefjes en m'n moeder."

Eind maart raakten bij een aanslag op een huis elders in Vlaardingen drie mensen gewond. In dat pand woonde familie van de loodgieter. "Ja, dat vind ik heel erg. Dit is weer een stap verder met de ellende", zei Van Uffelen daarover.

Over waarom hij doelwit is van aanslagen, kon hij geen duidelijkheid geven. "De reden zal zijn dat iemand me niet mag. Maar wie dat is? Ik weet het niet. Ik heb geen brief ontvangen en ik word ook niet afgeperst. Er lag alleen een keer een spandoek. Met 'Betalen' erop", verklaarde Van Uffelen destijds.

Dit is een artikel van onze mediapartner Rijnmond