advertentie

Wethouder blij met bijna vijf miljoen voor Schiedam-Oost

“Dat is mooi nieuws, hard aan gewerkt”, zegt een tevreden wethouder Antoinette Laan over de 4,8 miljoen euro die Schiedam-Oost krijgt van het Rijk. Het geld wordt besteed aan het veiliger maken van portieken aan de Reaumurstraat, het verbeteren van de openbare ruimte en het verduurzamen van vijfhonderd woningen.

Siebe van der Ende

door Siebe van der Ende

woensdag 22 mei 2024 16:46

Volgens Stef Fleischeuer, directeur van het Nationaal Programma Nieuwland en Oost, heeft het aanpakken van de fysieke omgeving effect op de sociale kant van de wijk. “Als je bewoners betrekt bij wat je doet, als ze zich gehoord voelen en als ze zien dat er geïnvesteerd wordt, willen ze ook meedoen.” Dit geld geeft volgens wethouder Laan de mogelijkheid om dingen voor elkaar te krijgen. Al stelt ze wel dat het niet alleen om geld gaat. “Het is soms een geldkwestie, maar het is ook mensen kansen geven.”

Begin april trokken de Nationale Programma’s nog naar de Tweede Kamer om te vragen om zeshonderd miljoen euro per jaar. In het nieuwe hoofdlijnenakkoord staat niets over de financiën, maar staat wel dat de programma’s door zullen gaan. “Ik ben al hartstikke blij dat het in het akkoord zit”, aldus Fleischeuer.