advertentie
  • politiek
  • Schiedam

VVD Schiedam: ‘Lokale gemeenteraad is niet de plaats voor internationale conflicten’

De Schiedamse VVD heeft met verbijstering kennisgenomen van de schriftelijke vragen die door DENK Schiedam zijn ingediend over het door de gemeente publiceren en opzeggen van eventuele banden met Israëlische organisaties. “De lokale gemeenteraad is daar niet de plek voor,” zegt fractievoorzitter Tom Janssen.

VVD Schiedam: ‘Lokale gemeenteraad is niet de plaats voor internationale conflicten’
Dennis Koorevaar

door Dennis Koorevaar

vrijdag 24 mei 2024 13:19

Volgens de fractievoorzitter verbetert het het leven van de Schiedammers op geen enkele wijze en “voedt het de polarisatie in de stad”, zo zegt de VVD in een persbericht. “Ik denk dat de VVD de vragen niet goed gelezen heeft,” reageert DENK raadslid Seyda Dokgöz.  Zo stelt het raadslid dat de vragen van DENK over illegale en oorlogsactiviteiten gaan. “Het zou raar zijn als de Schiedamse VVD vindt dat er op dit vlak wel banden moeten bestaan tussen Schiedam en Israël.”

Volgens fractievoorzitter Tom Janssen vindt de VVD het belangrijk dat de focus ligt op het verbeteren van het dagelijks leven van alle Schiedammers.  Desgevraagd of daar rekening gehouden wordt met Schiedammers die mogelijk familie hebben in het gebied van het internationale conflict tussen Israël en Hamas heeft de fractievoorzitter geen duidelijk antwoord.

“Wij merken dat het in de Schiedamse samenleving wel leeft en hebben onder andere daardoor besloten de schriftelijk wel te stellen,” zegt Dokgöz.  “We kiezen ervoor om niet weg te kijken.” Desondanks blijft Janssen bij zijn standpunt: “De lokale politiek is hier niet de geschikte plaats voor. Wij verwachten dat het college dat zich op gemeenteniveau hard inzet voor gelijkwaardigheid en tegen discriminatie, dit onderschrijft.”