advertentie

Volgens gemeente verandert ‘onjuiste informatie’ niets aan maatregelen rondom Van Uffelen

Het kort geding dat door Ron van Uffelen is aangespannen tegen de gemeente Vlaardingen wordt op 6 juni worden behandeld door de rechter. De gemeente zegt de uitspraak rustig af te wachten. “Een belanghebbende heeft het recht om bezwaar te maken tegen een besluit waar hij het niet mee eens is”, laat een woordvoerder weten.

Siebe van der Ende

door Siebe van der Ende

dinsdag 28 mei 2024 15:31

De loodgieter wil door middel van dit kort geding terugkeren naar zijn huis. Los van een korte opening in januari en februari is de woning sinds december gesloten. In maart mochten zijn vrouw en kinderen even terug naar huis. Als het aan de gemeente ligt, blijft de woning dicht tot en met augustus. Van Uffelen vecht dit aan via de rechter.

Sinds april 2023 hebben er 23 incidenten plaatsgevonden aan het adres van de loodgieter. Het Openbaar Ministerie heeft een beloning van 50.000 euro beschikbaar gesteld voor de ‘gouden tip’ die leidt naar de opdrachtgever.

‘Correctie in één zin’

NRC meldde maandag dat de politie onjuiste informatie met de gemeente zou hebben gedeeld. De politie zou hebben doorgegeven dat Van Uffelen weet wie achter de aanslagen zit en dat Van Uffelen niet zou willen meewerken aan het politieonderzoek. De gemeente nuanceert dit. “Het betreft geen onjuiste informatie, maar de politie heeft ons wel geïnformeerd dat ze een correctie hebben aangebracht in één zin van één bestuurlijke rapportage.” Volgens een woordvoerder van de gemeente doet dit niets af aan de genomen maatregelen.