advertentie
  • maatschappij
  • Vlaardingen

Naast inspectie doet ook pleegzorgaanbieder onderzoek naar mishandeling Vlaardings meisje

Naast de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) gaat ook Enver onderzoek doen naar hoe de situatie met het 10-jarige meisje uit Vlaardingen heeft kunnen ontstaan. Enver is de partij die de pleegzorg aanbood aan het meisje. De pleegouders zitten op dit moment vast in afwachting van hun proces. Zij worden verdacht van poging tot doodslag, vrijheidsberoving en zware mishandeling.

Naast inspectie doet ook pleegzorgaanbieder onderzoek naar mishandeling Vlaardings meisje
Foto: Siebe van der Ende
Milou op ten Berg

door Milou op ten Berg

vrijdag 31 mei 2024 12:50

“Ook wij willen dat de onderste steen boven komt,” laat een woordvoerder van de pleegzorgaanbieder weten. Enver wil daarom zelf alle gebeurtenissen in kaart brengen. “Dit omvat bijvoorbeeld ook of, en zo ja welke, meldingen wij hebben gekregen en wat hiermee gedaan is.” De woordvoerder laat weten dat er desgewenst ook wordt meegewerkt aan een strafrechtelijk onderzoek en dat de pleegzorgaanbieder melding heeft gedaan bij de IGJ.

Onderwijsinspectie betrokken

Eerder deze week ontving de IGJ een calamiteitsmelding van de zorgorganisaties die bij het meisje betrokken zijn. Zij zijn een onderzoek gestart samen met de Inspectie Justitie en Veiligheid. Ook de Onderwijsinspectie wordt bij het onderzoek betrokken, laat de IGJ weten. Het onderzoek start binnenkort. Het is niet bekend wanneer een rapport wordt gepubliceerd.

De inspecties willen met dit onderzoek in kaart brengen of de geleverde kwaliteit en veiligheid van de zorg aan het meisje voldeden. “Het onderzoek moet de betrokken zorgaanbieders leer- en verbeterpunten voor de toekomst opleveren,” laat de IGJ weten.