advertentie

Ruim een dag later weet nog niemand wie de doodgereden fietser in Schiedam is

Ruim een dag na het fatale ongeluk, weet nog niemand wie de fietser is die zondagochtend werd doodgereden op de Nieuwe Damlaan in Schiedam, meldt Rijnmond. De man had geen identiteitsbewijs bij zich. Ook heeft de aanrijding volgens de politie veel impact gehad op het lichaam, wat identificatie moeilijk maakt.

Ruim een dag later weet nog niemand wie de doodgereden fietser in Schiedam is
foto: Flashphoto
redactie

door redactie

maandag 03 juni 2024 12:30

De nog onbekende man werd rond 03:30 uur geschept door een auto. Het slachtoffer werd vervolgens zo'n 300 meter meegesleurd. Ter hoogte van het tankstation bij de Sporthalstraat werd zijn fiets gevonden. Niet ver van die plek lag het slachtoffer. De man overleed ter plaatse, ondanks reanimatiepogingen van de massaal uitgerukte hulpdiensten.

Auto gevonden

Op de plek van het ongeval werd een kentekenplaat gevonden. Die bleek later van een Seat Leon te zijn, die vrijdag als gestolen was opgegeven. De donkere kleur van de auto kwam ook overeen met wat ooggetuigen van de aanrijding aan de politie hadden verteld.

De auto werd een uur na de aanrijding teruggevonden op de Hargsingel in Schiedam. De bestuurder is nog niet gevonden.

De recherche van de verkeerspolitie doet uitgebreid onderzoek naar de aanrijding. De gestolen auto wordt onderzocht op sporen van de aanrijding en van de bestuurder, om zo diens identiteit te achterhalen.

Dit is een artikel van onze mediapartner Rijnmond.