advertentie
  • dossier pleegmeisje
  • Vlaardingen
  • rechtspraak

Pleegouders mishandeld meisje blijven nog minstens drie maanden in de cel

De pleegouders van het 10-jarige Vlaardingse meisje blijven nog minstens negentig dagen in de cel. Daisy (37) en John van den B. (37) werden op 27 mei aangehouden nadat een 10-jarig meisje, dat als pleegkind bij hen in huis verbleef, in de nacht van 20 op 21 mei zwaargewond en niet aanspreekbaar werd opgenomen in het ziekenhuis.

Pleegouders mishandeld meisje blijven nog minstens drie maanden in de cel
De Madoerastraat waar de pleegouders woonden
Matthijs Rorije

door Matthijs Rorije

dinsdag 11 juni 2024 19:04

Eerder vandaag werd bekend gemaakt dat het meisje het ziekenhuis heeft verlaten en nu in een gespecialiseerd centrum werkt aan haar revalidatie. "Er blijven grote zorgen bestaan over het welzijn" zegt een woordvoerder namens de (biologische) familie van het meisje.

Volledige beperkingen

Na de aanhouding zat het stel in volledige beperkingen. Dat betekent dat ze alleen mochten communiceren met hun advocaat. Dat blijft voorlopig zo, meldt Rijnmond. Ze worden verdacht van poging tot doodslag, zware mishandeling, tegen wil in iemand vasthouden en iemand in hulpeloze toestand brengen of laten. Dinsdag moesten de pleegouders afzonderlijk van elkaar voorkomen. De raadkamer bepaalde dat het stel nog 90 dagen langer mag worden vastgehouden. Daarna moet hun strafzaak worden behandeld.

Huis en auto belaagd

De ramen van het huis van Daisy en John van den B. aan de Madoerastraat werden begin juni ingegooid, hun auto werd belaagd. Het huis is inmiddels met stalen platen dichtgemaakt, de auto is weggesleept. Al sinds eind mei staat er een camera in de straat, volgens de politie om het bewijs te beschermen: het huis wordt gezien als een 'plaats delict'.

Volgens het AD maakten de pleegouders online seksafspraken bij hun thuis. Drank zou daar volgens buren rijkelijk vloeien en de indruk bestond dat ze kinderen alleen voor het geld opvingen. Ze vingen in totaal drie kinderen op: ook een biologisch kind en een geadopteerde zoon. Die twee kinderen zijn op een voor hen veilige plek ondergebracht. Of zij ook zijn mishandeld, wordt onderzocht.

In de afgelopen zes maanden zijn er meerdere meldingen gedaan over dit pleeggezin. Omwonenden en de school van het meisje hebben meerdere keren alarm geslagen bij diverse instanties, waaronder Veilig Thuis. Zo zou er door buurtbewoners zijn gemeld dat het tienjarige kind bloemen verkocht om zelf eten te kunnen kopen. Ook zou het meisje op school en in een supermarkt hebben aangegeven dat ze thuis werd geslagen.