advertentie

Is jaarlijkse haringparty alleen maar haring happen en bier drinken voor ondernemers?

“Het gaat vooral om de gezelligheid met bevriende ondernemers, onder het genot van een haring en een biertje.” Kortom, haring happen en bier drinken: dat stond centraal tijdens de jaarlijkse haringparty van de Vlaardingse ondernemersvereniging. Volgens veel aanwezige ondernemers gaat het wel over werk, maar ook weer niet helemaal.

Dennis Koorevaar

door Dennis Koorevaar

donderdag 20 juni 2024 17:15

“Als je een keer een probleem hebt binnen je bedrijf, dan is dit het moment om bijvoorbeeld advies te vragen aan een medeondernemer,” zegt een van de aanwezigen. De burgemeester van Vlaardingen, Bert Wijbenga, heeft het in een toespraak aan het begin van de avond over de toekomst. Wijbenga stelt dat er hard gewerkt wordt om de binnenstad toekomstbestendig te maken.

In Schiedam ligt er een vijfjarenplan klaar om meer grip te krijgen op een positieve ontwikkeling. In Vlaardingen zijn die uitdagingen niet anders, erkent ook het bestuur van de ondernemersvereniging. “De binnenstad staat hier ook behoorlijk leeg,” zegt Stephan Poot. “Maar we doen er met lokale ondernemers alles aan om ervoor te zorgen dat de binnenstad weer aantrekkelijk wordt. Zo leggen we nieuwe passages aan en houden we de boel schoon om het uitnodigend te houden.”

Michel van Velzen heeft er alle vertrouwen in. “We hebben een nieuwe frisse wind waaien binnen het bestuur, dus dat zet wel een beetje de toon voor de toekomst. Daarbij proberen we juist ook meer jonge ondernemers te werven. Daar dragen avonden als deze hopelijk aan bij.”

Veiling voor goede doelen

Halverwege de avond werden er twee vaatjes haring geveild. De opbrengst daarvan ging naar het operatiefonds van de Dierenbescherming en de stichting Vechten met de Meiden. Laatstgenoemde stichting zet zich in voor niet-sportende meiden tussen de 12 en 15 jaar in de Westwijk. De stichting probeert hen op het rechte pad te houden. De twee haringvaatjes brachten in totaal 1900 euro op.