advertentie
  • Vlaardingen
  • sport en bewegen

Biljartvereniging speelt na veertig jaar voor laatste keer in De Bolder

Na veertig jaar zullen er geen biljartballen meer over de groene tafels ketsen in De Bolder. De gelijknamige biljartvereniging speelt voor het laatst in het appartementencomplex in de Vlaardingse Rivierzone. De biljartruimte werd vóór de coronapandemie gebruikt als recreatieruimte. Waterweg Wonen, de beheerder van het gebouw, wil deze functie weer terugbrengen.

Biljartvereniging speelt na veertig jaar voor laatste keer in De Bolder
Foto: Twee
Milou op ten Berg

door Milou op ten Berg

zaterdag 22 juni 2024 09:00

“Toen de pandemie uitbrak, is deze ruimte dicht gegaan voor recreatie,” vertelt Peter Bergman, voorzitter van de biljartvereniging. Volgens Bergman mocht de vereniging na de pandemie gebruik blijven maken van de ruimte, maar moest de bar zelf gerund worden. “Die bezetting hadden we niet, waardoor bewoners hier niet meer terecht konden voor een drankje.”

De woningcorporatie wil nu de ruimte een nieuw leven inblazen en heeft besloten om een nieuwe plek te zoeken voor de club. “Toen we in ons jubileumjaar hoorden dat we hier weg moesten, was het wel even schrikken, maar we hebben een soortgelijk onderkomen gekregen,” zegt de voorzitter. De biljarters verhuizen naar de Marnixflat.

WhatsApp Image 2024 06 21 at 14.45.40

Per 1 juli wordt de ruimte in De Bolder gevuld door Team van Buren, voorheen De Buurtvrouw. Die organisatie verhuist van Schiedam-West naar Vlaardingen. De bedoeling is dat Team van Buren, een mix van buurthuis en verbinder in de wijk, zorgt voor een verbetering van de sociale samenhang in de Rivierzone.

Appeltaart

Speciaal voor de laatste speeldag kwam de ‘nieuwe bewoner’ een versgebakken appeltaart brengen. “We willen de eventuele bewoners die vanuit De Bolder naar de Marnix willen om te biljarten helpen met vervoer,” zegt Miranda Pol van Team van Buren. “We hebben al heel veel leuke mensen uit De Bolder ontmoet en hopen iedereen te mogen verwelkomen als we zijn verhuisd.”