advertentie

Laatste fluitsignaal: Wim (70) houdt het na duizend wedstrijden voor gezien

Hij wilde meer bewegen. En daarom begon de nu 70-jarige Wim Roozeboom uit Vlaardingen in 1998 zijn avontuur als scheidsrechter. 26 seizoenen later fluit Wim op zaterdag 22 juni zijn laatste wedstrijd: de finale van het Vlaardings Voetbalkampioenschap tussen Zwaluwen en CION.

Jeroen Langeveld

door Jeroen Langeveld

zondag 23 juni 2024 12:05

“De laatste is een mooi afscheid in Vlaardingen zelf”, zegt Wim voorafgaand aan de wedstrijd. “Het voetbal zit in mij. Ik vond het leuk en wilde toen hogerop en daar moet je iets voor doen: meer bewegen.”

De scheidsrechter heeft het gemiddeld aantal gespeelde wedstrijden per seizoen opgeteld en kwam er daarbij achter dat hij al rond de duizend wedstrijden heeft gefloten. “Hier is er ludiek de duizend-en-eerste wedstrijd van gemaakt”, legt Wim lachend uit. Hierna wordt de 70-jarige scheidsrechter onderbroken. “De beste scheidsrechter van Vlaardingen ooit”, wordt geroepen naar hem.

‘Respect voor Wim’

In het publiek zitten meerdere mensen die Wim herkennen. “Ik vond Wim echt een toffe scheidsrechter. Hij was ook zuinig met kaarten”, vertelt één van de supporters. “Normaal gesproken wordt er gehaat op scheidsrechters, maar voor Wim is er een respectniveau”, vult iemand anders aan.

Wim blaast drie keer op zijn fluitje en daarmee is zijn laatste wedstrijd afgelopen. Het Vlaardings Voetbalkampioenschap wordt uiteindelijk met 3-2 door Cion gewonnen. “Het is nu wel het besef dat dit de laatste is. Dat ga je in de laatste minuten wel voelen”, legt Wim uit.

Wim geeft aan de gezelligheid rondom de wedstrijden te gaan missen. Maar één ding is zeker, hij is niet klaar met het voetbal. “Al is het alleen maar om de kleinkinderen aan het werk te zien”, zegt hij met een lach.