advertentie

Live-muziek, kraampjes en nog meer live-muziek: Haring- en Bierfestival 2024

Het Haring- en Bierfestival staat weer voor de deur. Vlaardingen maakt zich op voor een bomvolle feestweek van 24 tot en met 30 juni. De organisatie viert het 50 jarig bestaan van het festival. Twee zet het programma voor je op een rijtje.

Live-muziek, kraampjes en nog meer live-muziek: Haring- en Bierfestival 2024
Foto: Twee
Siebe van der Ende

door Siebe van der Ende

maandag 24 juni 2024 16:27

Bij het Haring- en Bierfestival denken Vlaardingers vaak aan het programma op vrijdag en zaterdag, maar er worden de hele week door activiteiten georganiseerd. Maandagavond vindt ‘Vocale Locale’ plaats in de Grote Kerk. Hier wordt gezongen door lokale koren Ladies on Stage, de Smarties, Dameskoor Uit Volle Borsten en Familiegroep JUN.

Woensdagmiddag is er Make-A-Move, een evenement voor de Vlaardingse jeugd. Op drie locaties – het Mendelssohnplein in de VOP, het Marnixplantsoen in de Westwijk en de Kindervallei in Holy – dansen, sporten en creatief bezig zijn. Woensdagavond worden de Vlaardingse Sport Awards uitgereikt. Twee zal hier live bij zijn op televisie, vanaf 20:00 uur.

Donderdag wordt eind van de middag de nieuwe haring binnengevaren door de VL.92 Balder. Naast de Stadskraan wordt de eerste nieuwe haring aangeboden aan burgemeester Bert Wijbenga.

Vrijdagavond 28 juni

Op het podium op de Westhavenplaats zal vrijdagavond muziek klinken. Naast de Visbank treedt Jonny Smokes vanaf 18:00 uur op, een Amerikaanse ‘one-man-band’ die van Seattle naar Nederland is verhuisd. Vanaf 21:00 uur treedt het negenkoppige The Night Flight op, een coverband die veel verschillende soorten muziek ten gehore zullen brengen.

Vrijdagavond wordt er vanaf 19:00 uur voor het eerst een rondleiding door het Stadhuis gegeven door ServiceTeam Vlaardingen.

Zaterdag 29 juni

Zaterdag hoeft geen enkele Vlaardinger zich te vervelen. De Westhavenkade zal vol staan met vergeten ambachten, foodtrucks en een braderie. Aan de overkant zal er een Turkse markt zijn op de Oosthavenkade. In de Sluiskom, tussen de Prinses Julianabrug en het metrospoor, is plek voor een muziekcaravan en Kids Havensurvival.

Op het Liesveld en in de Fransenstraat kan er genoten worden van een levend standbeeld en een rariteitenkabinet. In het Hof is een demonstratie van de hondensport, gevolgd door een roofvogelshow. Ter hoogte van Assam 2, aan de kant van de Korte Hoogstraat, zal op de Westhavenplaats plek zijn voor historische Vlaardingse stadsbussen, een Formule 1 simulator en de Historische Trekvaartdag.

Ten zuiden van het metrospoor zal er aan de Oosthavenkade, ter hoogte van bierbrouwerij Vulcaan, een bierproeverij en een RIB Experience zijn. Op een RIB kan je met 100 kilometer per uur over het water razen.

Muziek op zaterdag 29 juni

Het muzikale oor wil ook wat en die hoeft zich zaterdag allerminst te vervelen. Er zal livemuziek zijn in KOFA, op het bluespodium op de Dayer, op het Stadsstrand, bij eecafé The Pittstop en in Partycentrum Prikkewater. Ook zullen Rita Young & Friends het Seniorenplein vermaken op het Schoutplein.

Ter hoogte van de Visbank op de Westhavenplaats is er vanaf 11:00 uur in de ochtend muziek tot in de late avond. De zaterdag wordt op de Westhavenplaats afgesloten door coverband This is Beethoven. Ook vorig jaar traden zij op en zij zijn wegens groot succes teruggevraagd in 2024.

Zondag 30 juni

Het festival wordt sportief afgesloten. De Urban Haring Run zal sportievelingen laten hardlopen door allerlei karakteristieke gebouwen door heel Vlaardingen. Dit zijn routes van 10, 5 en 2,5 kilometer. Deze run finisht in het Hof, waar het Fitfestival zal plaatsvinden. Hier worden Vlaardingers op een feestelijke en sportieve manier de zomer in gestuurd.