advertentie

Uitreiking Vlaardingse Sport Awards live op tv bij Twee

Op woensdag 26 juni vanaf 20:00 uur vindt in de Stadsgehoorzaal voor het eerst in tien jaar tijd de uitreiking van de Vlaardingse Sport Awards weer plaats. Een avond, waarin de Sportploeg, Sportman, Sportvrouw, Sporttalent, Vitale sportaanbieder/sportvereniging, Sociaal-maatschappelijk initiatief, Sportvrijwilliger en Sportiefste school wordt bekend gemaakt.

redactie

door redactie

dinsdag 25 juni 2024 07:54

De uitreiking is live te zien op tv bij Twee.

De bekendste genomineerde is voetballer Ian Maatsen, op dit moment met het Nederlands Elftal actief op het EK in Duitsland. Hij strijdt met triatleten Tom Berkouwer en Cees den Dunnen om de prijs voor ‘beste sportman’.

In de categorie ‘beste sportvrouw’ zijn kickbokster Tessa de Kom, judoka Franka van der Salm en panna-voetbalster Dineke Brand genomineerd. Sportploeg van het jaar is Jeu de Boulesclub Vlaardingen, Victoria ’04 of het jeugdteam CWO JO15-1.

Bij de sporttalenten gaat de prijs naar Damian Doumenis (waterpolo), Gijs Wassink (atletiek) of Olivier Hortensius, de hockeyer die met HC Rotterdam net naast het landskampioenschap greep.

"We zijn blijkbaar toch echt een judostad", is de conclusie van organisator Ben Trooster na het zien van de nominaties. Hij is zelf niet betrokken bij het toekennen van de awards. Wel wordt judostad Vlaardingen extra benadrukt bij de uitreiking. Olympisch kampioen én Vlaardinger Mark Huizinga is namelijk één van de uitreikers van de awards. Andere uitreikers zijn onder meer sportwethouder Arnoud Proos en citymarketeer Menno de Mol.