advertentie
  • Vlaardingen
  • vervoer

Eerste week december is Blankenburgverbinding geopend

Als alles meezit zal de Blankenburgverbinding in de eerste week van december geopend worden voor al het verkeer. De gemeente Vlaardingen gaat de openstellingsvergunningen verlenen aan de Blankenburgverbinding. In het besluit wordt de gemeenteraad ook geïnformeerd over de openingsdatum van de Hollandtunnel en de Maasdeltatunnel.

De Maasdeltatunnel duikt vlak voor het Scheur onder de grond. Links in de achtergrond ligt Vlaardingen. Beeld gemaakt op 29 mei.
De Maasdeltatunnel duikt vlak voor het Scheur onder de grond. Links in de achtergrond ligt Vlaardingen. Beeld gemaakt op 29 mei. | Foto: Rijkswaterstaat
Siebe van der Ende

door Siebe van der Ende

woensdag 03 juli 2024 11:00

“De bedoeling is dat de eerste weggebruikers in de eerste week van december over de A24 en door de tunnels rijden”, laat de wethouder weten aan de gemeenteraad. Volgens de wet moet Vlaardingen de vergunningen verlenen, aangezien de verbinding voor het grootste deel in Vlaardingen ligt. Al moet de andere gemeente waar de tunnel doorheen gaat, Rotterdam, ook akkoord geven. Dit heeft de gemeente Rotterdam ook gedaan.

De verbinding tussen Vlaardingen en Rozenburg is al vergevorderd. Over anderhalve maand, op 12 augustus, zal de Tour de France Femmes de tunnel inwijden tijdens hun openingsetappe. Toch zal de tunnel pas eind dit jaar geopend worden voor autoverkeer. De tunnel is al veilig om doorheen te rijden, maar de veiligheidssystemen worden op dit moment nog getest. Denk hierbij aan bijvoorbeeld het omroepsysteem in de tunnel. Eén autoritje door de tunnel kost 1,45 euro aan tol.