advertentie
  • maatschappij
  • Schiedam

Jeroen Cats is de nieuwe wijkagent van Schiedam Centrum

Het Schiedamse centrum heeft sinds kort een nieuwe wijkagent. De Vlaardingse Jeroen Cats (44) vervangt Alex Glijn, die in mei na 31 jaar afscheid nam van de stad. Cats is al ruim 22 jaar werkzaam bij de politie en Schiedam is dan ook geen onbekend terrein voor hem.

Dennis Koorevaar

door Dennis Koorevaar

maandag 15 juli 2024 12:53

“Je blijft nieuwe plekjes ontdekken,” vertelt Jeroen. “Zeker in de rol als wijkagent. Maar dat geldt ook voor mensen en ondernemers. Dat zal de komende maanden nog wel zo doorgaan.” En buiten het feit dat hij dus nog veel Schiedammers zal leren kennen, zijn de straten van de stad hem niet onbekend. “22 jaar geleden ben ik hier begonnen, ook in het centrum. Na vijf jaar ben ik weer terug de opleiding op gegaan. En daarna ben ik tot 2015 werkzaam geweest in Vlaardingen.”

Sinds 2015 werkt Cats weer in Schiedam en hij is nu sinds een paar weken de nieuwe wijkagent in het centrum. “In de buurt zijn ze aan het renoveren, geluidsoverlast vanuit de horeca, dat zijn een beetje de dingen waarvan ik nu weet dat ze spelen in dit gebied.”

Gelukkig voor de wijkagent heeft hij nog even de tijd om erachter te komen wat er nog meer speelt. Daarbij is hij van plan om vooral de mensen op te zoeken. “Even bij ondernemers naar binnen, jezelf voorstellen, kaartje achterlaten als mensen dat willen. Zodat de mensen weten: dit is de nieuwe wijkagent.”