advertentie
  • Schiedam
  • maatschappij
  • politiek

Schiedamse raad wil kwetsbaren ontzien met voorstel: ‘Het blijft politiek’

Volgens Wijnand de Leeuw, fractievoorzitter van de Schiedamse PvdA, ziet de toekomst van Schiedam er niet rooskleurig uit. Daarom besloot hij samen met GroenLinks een voorstel in te dienen om de kwetsbare groepen in de stad te ontzien bij mogelijke bezuinigingen. Dit voorstel werd met 71 procent van de stemmen aangenomen.

Milou op ten Berg

door Milou op ten Berg

dinsdag 16 juli 2024 14:55

Uit de zomernota van 2024 bleek dat er donkere wolken boven Schiedam hangen. De conclusie was dat er bezuinigd moet worden. De Leeuw is blij dat het voorstel om deze groep van de bezuinigingen te ontzien is aangenomen. “We willen hiermee zorgen dat de mensen die op het sociale minimum leven ontzien worden en we ze kunnen blijven helpen.”

Stap in de goede richting

Dat de armoede in Schiedam toeneemt, merken ze bijvoorbeeld bij Stichting Net Niet Genoeg. “Het aantal mensen dat onze hulp nodig heeft, blijft toenemen,” zegt bestuurslid Natasja Westmaas. Zij is daarom ook blij met het aangenomen voorstel. “Als er bezuinigd moet worden, wordt meestal de meest kwetsbare groep als eerste geraakt.”

Westmaas vindt al langer dat er iets moet worden gedaan aan het armoedeprobleem in de stad. Dit is volgens haar dan ook een eerste stap in de goede richting. “Ik ben er blij mee, maar het blijft politiek. Je moet altijd afwachten of het gaat gebeuren. Soms is het vooral voor de bühne, maar het feit dat het is benoemd, is al heel belangrijk.”