advertentie
  • dossier pleegmeisje
  • Vlaardingen

Woning Vlaardingse pleegouders opnieuw onderzocht: ‘Zal vaker gebeuren’

Er is opnieuw onderzoek gedaan in de woning van de pleegouders van het 10-jarige meisje uit Vlaardingen, zo meldt Rijnmond. Het kind zou maandenlang zijn mishandeld. De pleegouders zitten nog vast en worden verhoord. Dat bevestigd een woordvoerder van de politie na berichtgeving van de omroep.

Woning Vlaardingse pleegouders opnieuw onderzocht: ‘Zal vaker gebeuren’
Foto: Twee
Dennis Koorevaar

door Dennis Koorevaar

vrijdag 19 juli 2024 10:28

Wat de precieze reden is voor het nieuwe onderzoek in de woning, wil de politie niet zeggen. De rechercheurs zouden spullen uit de woning in beslag hebben genomen. Volgens getuigen stonden buurtbewoners op straat met tranen in hun ogen toe te kijken hoe de politie onderzoek deed. Een woordvoerder bevestigd aan Twee dat het mogelijk nog vaker zal gebeuren. “Het is een complex onderzoek en dat kost veel tijd.”

Negentig dagen

Vorige maand werd duidelijk dat de pleegouders van het 10-jarige Vlaardingse meisje nog minstens negentig dagen in de cel blijven. Daisy (37) en John van den B. (37) werden op 27 mei aangehouden. Een 10-jarig meisje, dat als pleegkind bij hen in huis verbleef, werd in de nacht van 20 op 21 mei zwaargewond en niet aanspreekbaar opgenomen in het ziekenhuis.