advertentie
  • wonen
  • Schiedam

Zowel begrip als onbegrip onder Schiedammers over tijdelijke woningen

Onder de bewoners heerst begrip en onbegrip. Maar als het aan de gemeente ligt komen er in Schiedam 92 tijdelijke appartementen. Beoogde locaties zijn de Zoomweg, Simon Rijnbendestraat en de Borodinlaan. In die laatste straat lopen de meningen over deze tijdelijke woningen voor eenpersoonshuishoudens, jongeren en statushouders uiteen.

Dennis Koorevaar

door Dennis Koorevaar

vrijdag 26 juli 2024 16:02

“Als er ruimte voor is, waarom dan niet?”, zegt een buurtbewoner. Een andere buurtbewoner woont een paar straten verderop, maar zit er niet op te wachten. “Ik ben bang voor overlast. Je weet niet wat er komt te wonen”, zegt hij.

Mensen uit de Borodinlaan vinden het vreemd dat er door de gemeente niet met hen overlegd is. Zij voelen zich gepasseerd. “Ik voel mij in de maling genomen door de gemeente. Ze denken dat ze zomaar alles kunnen maken. Een grote schande.” Een buurman vult aan: “Groenoord heet wel Groenoord, maar zo groen is het allemaal niet meer.” Een buurvrouw is het met hem eens. “Het is wel vol allemaal.”

Er is een petitie gestart door Schiedammers die het niet eens zijn met de komst van de woningen. Deze petitie is inmiddels meer dan 300 keer ondertekend.

In oktober wordt de komst van de tijdelijke woningen besproken in de raad. Dan komt wordt er meer duidelijk over de precieze invulling van het plan. “Het zal dan nog wel tot volgend jaar duren, eer het zo ver is”, zegt een bewoner tot slot.