advertentie
  • dossier loodgieter
  • Vlaardingen

Verdachte opgepakt voor brandbom waarbij familie van Vlaardingse loodgieter gewond raakte

De politie heeft op 30 juli een 16-jarige jongen aangehouden. Hij wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij een explosie op 30 maart aan de Wilhelminastraat in Vlaardingen, het huis waar toen familie van loodgieter Ron van Uffelen woonde. Op dit moment wordt de rol van de jongen bij de explosie onderzocht.

foto: Flashphoto
foto: Flashphoto
Jeroen Langeveld

door Jeroen Langeveld

donderdag 01 augustus 2024 10:29

Bij de woning van de familieleden van Van Uffelen wordt op 30 maart een brandbom naar binnen gegooid, waardoor het huis volledig in brand vliegt.  Drie familieleden van de loodgieter raakten daarbij ernstig gewond en moesten naar het ziekenhuis.

Na de aanslag aan de Wilhelminastraat, waar ook een bedrijfspand van Van Uffelen is gevestigd, kreeg de loodgieter een gebiedsverbod opgelegd door de burgemeester. In mei werd door het Openbaar Ministerie een beloning van vijftigduizend euro uitgeloofd voor de tip die tot de aanhouding van de opdrachtgever zou leiden. 

Sinds april 2023 hebben er al 25 incidenten plaatsgevonden rond de woning van de loodgieter. Sinds eind mei is het rustig bij de loodgieter en zijn er geen incidenten meer geweest. Ook is de woning van Van Uffelen, na rond de zes maanden, met korte tussenpauzes, gesloten te zijn geweest vanaf 2 juli weer open.