advertentie
  • vervoer
  • Schiedam

Personeelstekort vertraagt spoorwerkzaamheden; ook in 2025 geen treinen langs Schiedam

De werkzaamheden aan het spoor tussen Rijswijk en Rotterdam zijn niet op tijd klaar. Dat meldt ProRail op haar website. De uitloop van de werkzaamheden heeft ook gevolgen voor de bereikbaarheid van Schiedam. Begin 2025 zijn er extra momenten waarop er geen treinen rijden.

Personeelstekort vertraagt spoorwerkzaamheden; ook in 2025 geen treinen langs Schiedam
Dennis Koorevaar

door Dennis Koorevaar

maandag 26 augustus 2024 11:40

In juli werd er al gewerkt aan het spoor, ter hoogte van Station Schiedam Centrum. De werkzaamheden waren nodig om meer treinen op het traject te kunnen laten rijden. Toen reden er twee weken geen treinen van en naar Schiedam. Die werkzaamheden liepen toen meerdere keren uit.

“Vooral bij Schiedam zijn er vertragingen door een tekort aan werkvoorbereiders en monteurs bij aannemer Strukton”, meldt ProRail. Van vrijdag 11 tot en met maandag 14 oktober is er geen treinverkeer mogelijk tussen Delft Campus en Rotterdam Centraal. “Datzelfde geldt voor de periode van dinsdag 22 oktober tot en met zondag 3 november.”

Omdat de werkzaamheden deze zomer zijn vertraagd heeft ProRail in 2025 momenten nodig om aan het spoor te werken. Net zoals deze zomer en in oktober en november zullen er dan geen treinen rijden langs Schiedam. Ondanks de niet afgeronde werkzaamheden zullen de twee extra sporen tussen Rijkswijk en Delft Campus wel in gebruik worden genomen.