advertentie
  • dossier pleegmeisje
  • Vlaardingen

Pleegmeisje 'zal de rest van haar leven afhankelijk zijn van intensieve zorg'

Het pleegmeisje uit Vlaardingen dat in mei dit jaar zwaargewond in het ziekenhuis werd opgenomen, is inmiddels bij bewustzijn. Maar dit klinkt positiever dan het is. Ze kan niet zelfstandig zitten, lopen of staan. Dat vertelt het Openbaar Ministerie donderdagochtend 5 september in de rechtszaal tijdens de eerste zitting over de zaak.

Pleegmeisje 'zal de rest van haar leven afhankelijk zijn van intensieve zorg'
Siebe van der Ende

door Siebe van der Ende

donderdag 05 september 2024 09:37

De officier van justitie baseert zich op informatie vanuit de voogd van het meisje. Sinds 23 juni 2024 is het meisje bij bewustzijn. Het meisje kan niet praten of communiceren. Volgens het OM zal het meisje de rest van haar leven afhankelijk zijn van intensieve zorg.

Tijdens de rechtszaak donderdag 5 september staan de twee verdachten terecht: Daisy W. en John van den B, pleegouders van het meisje. Zij worden beiden van vier feiten verdacht: poging tot doodslag, zware mishandeling, wederrechtelijke vrijheidsberoving en iemand in hulpeloze toestand brengen of laten. De rechtszaak op donderdag 5 september is een pro-formazitting. Hierin kijkt de rechter wat de stand van het onderzoek is. Daarnaast wordt bepaald of de pleegouders het proces in vrijheid of in de gevangenis moeten afwachten.