advertentie
  • dieren
  • natuur
  • Schiedam
  • Vlaardingen

Geert streed dertig jaar voor natuur, nu doet hij een stap terug

Geert van Poelgeest, een gepassioneerd natuurbeschermer, heeft zijn leven gewijd aan het behoud van natuur in het Delflandgebied, waar ook Vlaardingen en Schiedam toe behoren. 35 jaar lang was Van Poelgeest voorzitter van Natuurlijk Delfland, maar nu stopt hij. Onze mediapartner WOS ging in gesprek met Van Poelgeest.

redactie

door redactie

vrijdag 06 september 2024 14:34

Met projecten zoals de paddentrek heeft Geert van Poelgeest een sterke band tussen de lokale gemeenschap en de natuur opgebouwd. Elk voorjaar helpen vrijwilligers duizenden padden veilig de weg over naar watergebieden om te paren. Het draagt bij aan het behoud van de biodiversiteit en vergroot het bewustzijn van de natuur in de regio.

Educatie en betrokkenheid

Naast natuurbescherming heeft Van Poelgeest altijd veel waarde gehecht aan educatie. Natuurlijk Delfland organiseert regelmatig excursies, lezingen en activiteiten om mensen beter bewust te maken van de natuur om hen heen. “Onze activiteiten zijn erop gericht om mensen dichter bij de natuur te brengen en hen te inspireren om zich in te zetten voor het behoud ervan. Het is geweldig om te zien hoe mensen geïnspireerd raken door onze activiteiten en zelf aan de slag gaan om de natuur te beschermen.”

Hoewel Van Poelgeest onlangs is teruggetreden als voorzitter, blijft hij actief betrokken bij Natuurlijk Delfland. “Ik blijf in het bestuur, ik was naast voorzitter ook secretaris natuureducatie en daar blijf ik lekker mee doorgaan. Dus die passie voor de natuur blijf ik uitdragen.”

Dit artikel en deze video kwamen tot stand in samenwerking met onze mediapartner WOS.