advertentie
  • Schiedam
  • Vlaardingen
  • vervoer

OV-staking verliep ‘vrij rustig’, trams en metro’s rijden weer volgens dienstregeling

De OV-staking van dinsdagochtend verliep volgens de RET vrij rustig. Op verschillende perrons in Schiedam en Vlaardingen was het, zo laat de vervoerder weten, rustig op het moment dat de trams en metro’s niet reden. Tussen 4.00 uur en 8.00 uur konden reizigers geen gebruik maken van het openbaar vervoer in verband met een staking voor het behoud van het vroegpensioen.

OV-staking verliep ‘vrij rustig’, trams en metro’s rijden weer volgens dienstregeling
Foto: Twee
Dennis Koorevaar

door Dennis Koorevaar

dinsdag 10 september 2024 14:31

“Er waren tijdens de staking niet extreem veel mensen op de perrons”, meldt een woordvoerder van de RET. “Dus we nemen aan dat de meeste mensen goed op de hoogte waren van de staking.” De drie grote regionale vervoerders van het land, waaronder de RET, reden niet omdat de werknemers de tijdelijke regeling, waardoor mensen met zware beroepen eerder met pensioen kunnen, willen behouden.

Het duurde even voor alles weer volgens de dienstregeling reed. “Onze hele dienstregeling is pas vanaf 8.00 uur opgestart. Dus vanaf dat moment moesten alle collega’s naar hun start bestemming toe.” Op verschillende metrostations, waaronder het metrostation van Schiedam Centrum, bleven de poortjes richting de perrons bewust gesloten tot het moment dat de ritten hervat werden.

Het was erg druk in het verkeer. “Dus soms duurde het langer het om het personeel ter plaatse te krijgen.“ Sinds 11.00 uur rijdt de vervoerder weer volgens de dienstregeling.