advertentie
  • 112
  • Schiedam

17-jarige Schiedamse nepagent steelt sieraden en wordt betrapt door buurtbewoners

Een 17-jarige jongen uit Schiedam is in het Gelderse Uddel betrapt na een woningdiefstal. Dat meldt de politie. De jongen wordt verdacht van het stelen van sieraden van een vrouw met een babbeltruc. Hij zou zich voor hebben gedaan als agent.

17-jarige Schiedamse nepagent steelt sieraden en wordt betrapt door buurtbewoners
Foto: Politie
redactie

door redactie

dinsdag 10 september 2024 16:00

In Uddel, een dorp midden op de Veluwe, zou de jongen maandagavond 9 september geprobeerd hebben om de sieraden te stelen. De jongen zei bij de voordeur tegen de bewoonster van de woning dat hij bij de politie werkte. Omdat er veel inbraken in de omgeving zouden zijn, wilde hij sieraden van de vrouw veiligstellen.

De jongen zou geslaagd zijn in zijn truc, maar alerte omstanders zagen de verdachte op de vlucht slaan. Buurtbewoners wisten de jongen aan te houden. Even later heeft de politie de jongen meegenomen. Daarbij werd een 'tasje met goederen aangetroffen'. De jongen werd meegenomen naar het politiebureau en zit vast voor verder onderzoek.

Het gebeurt steeds vaker dat nepagenten actief zijn en op die manier buit proberen te maken. Volgens een rapport van Politie Nederland is het aantal babbeltrucs met nepagenten het afgelopen jaar verzesvoudigd.