advertentie
  • sport en bewegen
  • Vlaardingen
  • politiek

Extra onderzoek naar nieuw Vlaardings zwembad, nog geen locaties afgevallen

Het is nog altijd niet duidelijk waar en op welke manier een nieuw zwembad in Vlaardingen moet worden gerealiseerd. Bij de gemeenteraadsvergadering van donderdagavond 12 september vielen er geen opties af, maar besloot de raad in Vlaardingen wel om extra geld uit te trekken voor onderzoek naar zwembadlocaties.

Extra onderzoek naar nieuw Vlaardings zwembad, nog geen locaties afgevallen
Foto: Twee
Siebe van der Ende

door Siebe van der Ende

donderdag 12 september 2024 23:11

Al enkele maanden is er discussie in Vlaardingen over het zwembad. Duidelijk is dat het huidige bad, zwembad De Kulk, in de toekomst vervangen moet worden. Eind maart deed het nieuws over de zoektocht naar een nieuwe locatie voor een Vlaardings zwembad en een atletiekbaan voor AV Fortuna flink wat stof opwaaien.

Als nieuwe locatie wordt onder meer gekeken naar de Broekpolder. Vooral daar laten instanties en verenigingen weten angstig te zijn voor de nieuwe plannen. Onder meer de Radio Modelvlieg Vereniging Vlaardingen (RMVV), Die Flardingha Ruiters en Sportcentrum Polderpoort uitten al eerder hun zorgen.

Bij de gemeenteraadsvergadering op donderdagavond werd uitgebreid gedebatteerd over het onderwerp. De zorgen die leven bij verenigingen werden door meerdere raadsleden naar voren gebracht tijdens het debat. Wethouder Arnoud Proos gaf als reactie aan dat het bij een beslissing zoals deze het ‘onmogelijk is om iedereen tevreden te houden in de stad’.

Paardenweide

Frans Hoogendijk, fractievoorzitter van oppositiepartij ONS.Vlaardingen, kwam uiteindelijk met een voorstel om in ieder geval te besluiten dat het zwembad niet gebouwd gaat worden op het weiland bij Die Flardingha Ruiters. Dat voorstel werd verworpen door de gemeenteraad. Daardoor blijven alle eerder genoemde varianten nog in beeld als locatie.

Uiteindelijk besloot de gemeenteraad om in te stemmen met een extra onderzoek. Er wordt 300.000 euro besteed aan een diepere analyse van de vier verschillende varianten als het gaat om de toekomst van het zwembad.