advertentie
  • sport en bewegen
  • Vlaardingen
  • dieren

Ondanks zorgen over paardenweide, viert manege op grootse wijze 75-jarig bestaan

De paarden maken zich klaar voor een groot feest: op zondag 15 september viert manege Die Flardingha Ruiters hun 75-jarig jubileum. De manege is een vereniging die sinds 1949 bestaat. Het is ontstaan door een aantal boeren. "In 1949 kregen ze allemaal trekkers, dus wat moesten ze met die paarden doen?" vertelt bedrijfsleider Marcel Dijkman. Jaren later is de manege verhuisd naar de huidige locatie.

Mirthe Verhagen

door Mirthe Verhagen

vrijdag 13 september 2024 18:33

Eerder dit jaar kreeg de manege de schrik van hun leven. Samen met de gemeente wordt er namelijk druk gezocht naar nieuwe locaties voor een atletiekbaan en een zwembad. De paardenweide is een van de mogelijke plekken waar dit gerealiseerd zou kunnen worden. Op 12 september 2024 vond er een commissievergadering plaats om hopelijk wat meer duidelijkheid te krijgen over de toekomst. Die duidelijkheid kwam er vooralsnog niet.

Dit laat de ruiters echter hun feestvreugde niet bederven, want er staan leuke activiteiten op de planning. Zondag is er vanaf 13.00 uur voor iedereen een gevarieerd programma met diverse activiteiten. Zo zal er een kür worden gereden, kun je gratis ponyrijden en is er voor de kinderen een carrousel. Als afsluiting zal er een Spaanse show van Marco Boavista plaatsvinden.