advertentie
  • 112
  • 112
  • Schiedam
  • Schiedam

Politie tast in het duister bij zoektocht naar verdachten schietincident in De Gorzen

De politie is op zoek naar getuigen van het schietincident dat op maandag 23 september plaatsvond in De Gorzen in Schiedam. Een onderzoek in de buurt na het schietincident leverde geen bruikbare informatie op. Op de kruising van de Strijensestraat en de Nieuwe Maasstraat werd rond 15.30 uur een groene auto beschoten, daarbij raakte niemand gewond. De schutters zijn nog altijd op vrije voeten.

Politie tast in het duister bij zoektocht naar verdachten schietincident in De Gorzen
Foto: Twee
redactie

door redactie

dinsdag 24 september 2024 15:29

Drie mannen openden maandag op klaarlichte dag het vuur op de groene auto, meldde de politie na het incident. De drie verdachten zijn hierna gevlucht, of dit met een auto is gebeurd is niet duidelijk. De beschoten groene auto vluchtte hierna naar de Monseigneur Nolenslaan. Volgens nieuwsdienst Flashphoto werd de beschoten auto vanaf Monseigneur Nolenslaan weggetakeld door de politie.

19 en 20 jaar oud

De politie meldt dat de twee inzittenden via de BenaderingsTechniek Gevaarlijke Verdachten uit de auto zijn gepraat. Dit is een techniek die wordt toegepast als er mogelijk een wapen aanwezig is. Beide inzittenden van 19 en 20 jaar oud komen uit Schiedam. Zij hebben aangifte gedaan. Volgens de politie zijn de beschoten mensen op de Nieuwe Maasstraat uit de auto gestapt. Maar volgens nieuwsdienst Flashphoto klopt dit niet. De mannen zijn op de Monseigneur Nolenslaan uit de auto gepraat, daar is de auto ook weggetakeld. Dat blijkt ook uit foto's van de nieuwsdienst.

Sequence_01.00_01_25_19.Still001.jpg

De plek waar de twee personen uit de auto zijn gepraat door de politie. | Foto: Flashphoto

De politie meldt dat er na het incident direct buurtonderzoek is verricht. Dit onderzoek heeft vooralsnog niet geleid tot bruikbare tips.