advertentie
  • maatschappij
  • Schiedam
  • Vlaardingen

Waterwegregio krijgt 35 miljoen voor prettiger wonen en mooiere toekomst

Het creëren van prettige wijken, nieuwe ontmoetingsplekken en toekomstbestendige banen. Daarin mogen de gemeenten Schiedam, Vlaardingen, Maassluis en Rotterdam de komende vijf jaar 35,4 miljoen euro investeren. Dit wordt gedaan in samenwerking met de provincie, bedrijven en maatschappelijke organisaties.

Presentatie van de Regiodeal Waterweg. Derde van links: de Schiedamse wethouder Cemil Kahramanoğlu. Uiterst rechts: de Vlaardingse burgemeester Bert Wijbenga.
Presentatie van de Regiodeal Waterweg. Derde van links: de Schiedamse wethouder Cemil Kahramanoğlu. Uiterst rechts: de Vlaardingse burgemeester Bert Wijbenga. | Foto: Jan van der Ploeg
redactie

door redactie

woensdag 25 september 2024 15:15

Het geld komt vanuit het Rijk, via de zogenaamde ‘Regiodeals’. “Het is een belangrijke stap in de economische en sociale ontwikkeling van de Waterwegregio”, valt te lezen in het persbericht. “De focus ligt op veilige wijken om in te wonen en elkaar te kunnen ontmoeten, toekomstbestendige woningen en nieuwe ontmoetingsplekken.” Daarnaast moeten er extra steunnetwerken komen voor jongeren en moeten zij betere banen kunnen vinden.

De Vlaardingse burgemeester Bert Wijbenga is voorzitter van de Regioboard. “Met deze Regio Deal bundelen we onze krachten om het leven van onze kwetsbare inwoners echt te verbeteren. We kunnen in de kwetsbare wijken nu extra inzetten op leefbaarheid, veiligheid en kansen op werk en opleiding."

Nu het geld vanuit het Rijk is toegekend zullen de plannen concreet worden uitgewerkt. Dan zal ook duidelijk worden hoe groot deel van het bedrag naar Schiedam en Vlaardingen zal gaan.