advertentie
  • Schiedam
  • maatschappij

Overlast Geuzenplein ettert door, voetbalvereniging vraagt kinderen niet alleen te fietsen

De overlast op het Geuzenplein in Schiedam Noord is terug van weggeweest. In april waren er ook al overlastklachten. De gemeente Schiedam gaf aan dat de jongeren die de overlast veroorzaakten waren aangesproken. Nu lijkt het probleem terug te keren rond Sportpark Willem-Alexander, blijkt uit een brief van voetbalclub Kethel Spaland aan de ouders. Ook de politie bevestigt de overlast.

Het Geuzenplein in Schiedam Noord
Het Geuzenplein in Schiedam Noord | Foto: archief Twee
Jeroen Langeveld

door Jeroen Langeveld

donderdag 26 september 2024 15:57

De overlast centreerde zich in april rond het Geuzenplein in Schiedam Noord. Gemeenteraadslid Jeroen Trouborst van Alles voor Schiedam vond toen dat er iets moest gebeuren. “Om maar een voorbeeld te noemen van een kind dat hier niet meer langs durft te fietsen, bewust een andere route koos en vervolgens alsnog de groep hangjongeren tegenkwam. Toen werd er een mes getoond. Dat moet niet de bedoeling zijn.” 

‘Hotspot’

Twee maanden later vertelde burgemeester Harald Bergmann dat de jongeren en hun ouders waren geconfronteerd met onwenselijk gedrag. De jongeren zouden geen criminele groep vormen, maar hun aanwezigheid zou gevoelens van onveiligheid in de wijk vergroten. Het Geuzenplein en de omliggende portieken werden door Bergmann als ‘hotspot’ aangemerkt.

In de brief van de voetbalclub aan de ouders wordt erop aangedrongen om incidenten te blijven melden. Ook geeft de club bij ouders aan om kinderen in groepjes naar de voetbalclub te laten fietsen of lopen.

De politie meldt aan Twee dat de overlast bij hen bekend is. Daarbij wordt aangegeven dat er extra surveillance plaatsvindt rondom het plein. Daarbij is ook de gemeente aangehaakt. Ook de politie dringt er op aan om overlast te blijven melden.