advertentie
  • maatschappij
  • Schiedam

Sylvia won vijf ton bij Miljoenenjacht: ‘Besef komt als geld op rekening staat’

Sylvia en haar man Petrus kunnen het nog niet echt geloven dat zij een half miljoen euro hebben gewonnen bij het programma Postcode Loterij Miljoenenjacht op SBS6. Op zondag 29 september stond de Schiedamse Sylvia Voogdt in de finale van het spel en won daar 511 duizend euro.

Jeroen Langeveld

door Jeroen Langeveld

woensdag 02 oktober 2024 17:21

“Ze had met ons jongste kind afgesproken als ze in de finale zou komen ze nummer 7 zou kiezen”, vertelt Petrus Voogdt. En zo geschiedde. Sylvia koos koffer nummer zeven waarin een bedrag van 1 miljoen euro in zat. “Je gaat ernaartoe met het idee dat je in ieder geval naar huis gaat met een gourmetstel”, vervolgt Petrus.

Nog steeds kunnen beiden het niet geloven dat er binnenkort zo’n groot geldbedrag op hun rekening wordt gestort. “Nee, het is nog niet gevallen. Zodra het op de rekening staat dan zal het besef wel komen”, zegt een lachende Sylvia.

Echte Schiedammers

Sylvia en Petrus laten weten gewoon in Schiedam te blijven wonen, omdat het echte Schiedammers zijn. “We gaan denk ik een deel van de hypotheek aflossen. Daarna kijken wij wel”, legt Sylvia uit. Petrus realiseert zich dat er nog een deel van het gewonnen bedrag als belasting moet worden afgedragen.

“Ik stap nog steeds om vijf uur in de ochtend de auto in. Er is niets veranderd”, zegt Petrus met een lach op zijn gezicht. Volgens hem gaat dat ook niet veranderen. “Nuchterheid is het allerbelangrijkste. Gewoon blijven doen wat je altijd hebt gedaan.”