advertentie
  • Vlaardingen
  • vervoer
  • maatschappij

Nieuwe school op parkeerterrein Broekweg? ‘Parkeren is al drama’

De gemeente Vlaardingen is voornemens een nieuwe school te bouwen op het parkeerterrein aan de Broekweg in het centrum van Vlaardingen. Dit leidt tot zorgen bij bewoners. “De rek is eruit, parkeren is al een drama”, zegt een van de omwonenden na een avond waarop bewoners vragen konden stellen over de plannen.

Jeroen Langeveld

door Jeroen Langeveld

donderdag 03 oktober 2024 15:22

De school die op de Broekweg moet komen is hard nodig volgens wethouder Koen Kegel van Onderwijshuisvesting. Door de vele nieuwbouw in de stad dreigt er op termijn een tekort aan plekken op de scholen, dus is nieuwe ruimte nodig. Het schoolgebouw zou gebruikt gaan worden door de scholen Johannes Calvijn en het Christal.

Uit een locatieonderzoek van de gemeente rolden 21 locaties waar mogelijk een school zou kunnen komen. “Op elke locatie is iets aan te merken. Het college heeft aangegeven dat wij dit als de beste locatie beschouwen. Voor bewoners wordt dit misschien gezien als de minst slechtste”, legt wethouder Kegel uit.

‘In onze strot geduwd’

De omwonenden maken zich zorgen over een tekort aan parkeerplekken, maar ook de veiligheid in de buurt in het algemeen. “Het voelt alsof dit ons in de strot geduwd wordt. De rek is eruit. Veiligheid voor bewoners en schoolgaande kinderen is best wel een ding. Door het bouwen van deze school wordt er nog meer druk op gezet. Het verbaast mij gewoon”, vertelt bewoner Marco Geluk.

Er ligt nog geen plan over hoe het schoolgebouw eruit moet zien en waar het op het parkeerterrein zou moeten komen. Wel zijn er een aantal opties uitgedacht, waarvan er volgens de gemeente één bovenuit springt. “Dit is een optie net naast de moskee op de plek waar nu een beveiligde parkeerplaats is voor bestelbusjes. Deze parkeerplaats zou verplaatst kunnen worden naar zwembad De Kulk”, zegt Kegel. Met deze optie zouden de minste parkeerplekken verloren gaan.

De wethouder geeft aan de zorgen en tips van bewoners mee te nemen bij het verder uitwerken van de plannen voor de nieuwe school op het parkeerterrein. Uiteindelijk neemt de gemeenteraad de beslissing of het Johannes Calvijn en het Christal zich daadwerkelijk gaan vestigen op het parkeerterrein aan de Broekweg.