advertentie
  • politiek
  • wonen
  • Schiedam

80 van de 130 ‘huurwoningen’ Terras aan de Schie toch verkocht

“Hiermee worden 130 huurwoningen toegevoegd aan de Schiedamse woningvoorraad”, schreef de gemeente Schiedam eerder over ‘Terras aan de Schie’ aan het Stationsplein. Nu worden 80 van 130 woningen in het voormalige AMEC-gebouw te koop aangeboden op Funda. Schiedamse raadsleden vragen aan de wethouder hoe dit zit.

80 van de 130 ‘huurwoningen’ Terras aan de Schie toch verkocht
Foto: Twee
Siebe van der Ende

door Siebe van der Ende

maandag 14 oktober 2024 15:23

In alle berichtgeving vanuit de gemeente Schiedam valt te lezen dat ‘Terras aan de Schie’ zal bestaan uit 130 huurwoningen. Maar nu blijkt dat er ook woningen zullen worden verkocht door U Vastgoed. Op Funda valt te zien dat 75 van de 80 woningen al ‘onder optie’ staan. De prijzen variëren van bijna 300 duizend tot ruim 500 duizend euro.

Raadsleden John Maris (Progressief Schiedam) en Wijnand de Leeuw (Partij van de Arbeid), beiden uit de coalitie, vragen aan de wethouder hoe dit mogelijk is. “Welke afspraken worden hierover gemaakt? Wat is de exacte aanleiding geweest om deze woningen alsnog als koopappartementen aan te bieden, en wie heeft dit besluit genomen?”, vragen de twee zich onder andere af.

Huurwoningen in s’MAAK

U Vastgoed realiseert het project aan het Stationsplein. Volgens eigenaar Jan Ultee is de uitleg heel simpel: “Er is vraag naar koopwoningen.” Hij stelt dat er tussen U Vastgoed en de gemeente Schiedam geen afspraken zijn gemaakt hoeveel van de woningen verhuurd moeten worden. “We hebben besloten een deel van de appartementen te verkopen. Wij proberen ontwikkelingen op de markt te volgen. Het kan zijn dat er nog meer appartementen zullen worden verkocht.”

“We proberen op ieder moment de markt te bedienen”, legt Ultee uit. “Daarom hebben we besloten om nu een deel te koop aan te bieden. Wij ontwikkelen ook s’MAAK aan de overkant. Een deel van die woningen zullen we te huur aanbieden. Zo proberen we op ieder moment de hele markt te bedienen.”

Begin 2025 zullen de eerste bewoners hun intrek nemen in ‘Terras aan de Schie.’

TerrasAandeSchie.jpg

Terras aan de Schie | Foto: Twee