advertentie
  • Schiedam
  • kunst en cultuur

Al meer dan vijftig plannen voor Schiedams jubileumjaar, ruim miljoen euro toegekend

Met 1,1 miljoen euro aan toegekende subsidies voor 56 projecten, maakt Schiedam zich klaar voor het jubileumjaar 2025. De stichting Schiedam viert 750 heeft de laatste tijd een groot aantal initiatieven ondersteund, van kleine buurtprojecten tot grootschalige evenementen. Dat er zoveel geld is besteed, kwam niet als een verrassing, aldus Marien Brand, die als projectleider betrokken is bij de organisatie. “Een goed project kost nu eenmaal wat.”

Al meer dan vijftig plannen voor Schiedams jubileumjaar, ruim miljoen euro toegekend
Foto: Twee
Norah Leensvaart

door Norah Leensvaart

woensdag 23 oktober 2024 16:45

Voorzitter Anke Bodewes benadrukt dat de diversiteit van de plannen belangrijk is: “De plannen komen uit alle wijken en diverse gemeenschappen.” Er zijn in totaal 107 aanvragen binnengekomen, waarvan er dus al 56 groen licht hebben gekregen. Of het nu gaat om grote instellingen of individuele bewoners, de projecten reflecteren een breed spectrum van wat Schiedam te bieden heeft. Het feestjaar wordt zo een echte viering van de stad en haar bewoners.

Met nog twee subsidierondes te gaan, is er nog genoeg ruimte voor nieuwe initiatieven. De volgende ronde start op 11 november en loopt tot eind januari, waarbij de nadruk ligt op projecten uit de wijken. Ook in het feestjaar zelf kunnen er nog plannen worden ingediend. "We hopen dat mensen in gesprek gaan met het programmabureau om hun ideeën verder te ontwikkelen”, zegt Marien Brand.

   >> Lees ook: Verdubbeling van aanvragen voor viering 750 jaar stadsrechten in Schiedam

De viering draait om de stadsrechten die Schiedam in 1275 verkreeg, met als motto 'Schiedam viert de toekomst'. De aftrap van het feestjaar staat gepland voor 18 maart 2025, een moment waarop zowel de geschiedenis als de toekomst van de stad centraal staan.