advertentie
Ondernemer verhuist z'n bakkerij 60 meter en trekt in Monopole-pand
De Bakkerette heeft na een zoektocht van een half jaar een nieuwe locatie in Schiedam. Oprichter Bas Kornet verhuist samen mijn zijn plaatpizza’s, canelé en zuurdesembroden, naar het iconische Monopole pand aan de Hoogstraat in Schiedam. "Het is vijf keer groter en een van de mooiste plekken van Schiedam", zegt Kornet.


door Mirthe Verhagen
woensdag 28 mei 2025 13:55
In november 2024 werd duidelijk dat het tijdelijke contract afliep in september 2025. "Het liefst vind ik een plek binnen vijfhonderd meter van mijn huidige locatie”, zei Kornet in november 2024 toen duidelijk werd dat hij op zoek was naar een nieuwe locatie. Nu een half jaar later is duidelijk dat de nieuwe locatie maar liefst 60 meter verderop zit. “Het is echt ideaal, niemand kan het excuus gebruiken dat we te ver weg zitten.”
"Ik wilde eigenlijk iets kleiners, maar bevriende ondernemers gaven aan dat het dan over twee jaar ook weer te klein zou zijn", zegt Kornet. "Je kan beter nu een te grote jas kopen”, vult hij aan.
Kornet zal huisgenoten worden met het Stedelijk Museum Schiedam. Het monumentale gebouw, de voormalige bioscoop Monopole, stond sinds begin jaren negentig leeg. In het voorjaar van 2024 kocht Stadsherstel Maassteden het pand, met het doel om het nieuw leven in te blazen. Het museum had al langere tijd het plan om het pand te gebruiken.
De benedenverdieping van het pand zal voor de bakkerij zijn en boven komt een galerij. "We hebben nu genoeg ruimte om het assortiment uit te breiden. We gaan werken met croissants en willen waarschijnlijk ook iets met ijs doen", zegt Kornet. Kornet gaf eerder aan ook graag ruimte te hebben voor een terras en plek om binnen te kunnen zitten. "Ik heb een vergunning aangevraagd om binnen zitplekken te creëren met koffie en wat lekkers. Hopelijk komt er buiten ook een terrasje."
Nieuwe ingang aan de Appelmarkt
De bakkerij zal een eigen ingang aan de kant van de Appelmarkt krijgen. “De iconische entree blijft een gezamenlijke ruimte, iedereen die boven naar het museum gaat, die ziet de bakkerij en ruikt de geuren.” Kornet verwacht dat het drukker zal gaan worden. “Als je dan als museum bezoeker niet naar binnen komt dan vind ik je heel stoer.”
De verbouwing is bijna afgerond. "Daar wordt hard aan gewerkt. Sinds december weet ik al dat dit mogelijk onze locatie wordt. Ik heb het wel tegen wat vaste klanten verteld. Nu het getekend is, kan ik het met zekerheid zeggen", aldus Kornet. Maar mocht het toch nog fout lopen, “dan stop ik ermee en ga ik voor Coolblue werken." Kornet hoopt eind augustus open te gaan.