advertentie
vrijdag 04 december 2020 14:58

In Schiedam vandaag minder coronabesmettingen, landelijk meer

Het RIVM meldt vrijdag 'slechts' 22 nieuwe besmettingen onder Schiedammers. Er kwam één Schiedammer te overlijden als gevolg van besmetting met het coronavirus. Gisteren werden er nog 45 nieuwe coronabesmettingen gemeld. De vandaag gemelde officiële totalen voor Schiedam tot nu toe: 4.175 positieve tests, 128 Schiedammers zijn in het ziekenhuis opgenomen (geweest) en 39 stadsgenoten zijn overleden aan de gevolgen van een coronabesmetting. De werkelijke cijfers van het aantal besmettingen en sterfgevallen liggen naar alle waarschijnlijkheid veel hoger. 

Het RIVM meldt vrijdag 'slechts' 22 nieuwe besmettingen onder Schiedammers. Er kwam één Schiedammer te overlijden als gevolg van besmetting met het coronavirus.

Gisteren werden er nog 45 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Mogelijk is het lagere aantal vandaag het gevolg van een storing bij de GGD.

De vandaag gemelde officiële totalen voor Schiedam tot nu toe: 4.175 positieve tests, 128 Schiedammers zijn in het ziekenhuis opgenomen (geweest) en 39 stadsgenoten zijn overleden aan de gevolgen van een coronabesmetting. De werkelijke cijfers van het aantal besmettingen en sterfgevallen liggen naar alle waarschijnlijkheid veel hoger. 

Landelijk was er een toename te zien in het aantal besmettingen: er werden op vrijdag 5.935 nieuwe bevestigde coronabesmettingen gemeld, 301 meer dan gisteren.

In de Nederlandse ziekenhuizen was er voor het eerst in dagen weer een toename te zien van het aantal coronapatiënten: er zijn 189 nieuwe coronapatiënten opgenomen op de verpleegafdelingen in het ziekenhuis, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Dat zijn 36 nieuwe opnames meer dan gisteren. Op de IC's werden 28 nieuwe patiënten opgenomen, dat zijn zeven nieuwe opnames meer dan gisteren.