advertentie

Triple C gaat door met Dickens Festijn: 'een groter plezier konden we Anette niet doen'

Stichting Triple C gaat, na het overlijden van medeoprichtster Anette Kooij-Leermakers, 'enorm hun best doen om ook dit jaar een sfeervolle editie van het Dickens Festijn te organiseren'.

Triple C gaat door met Dickens Festijn: 'een groter plezier konden we Anette niet doen'
De oprichters van Triple C op de foto in 2021, met van links naar rechts Jenneke van den Berg, Marijn Poel en Anette Kooij-Leermakers
Matthijs Rorije

door Matthijs Rorije

zondag 23 juli 2023 22:35

'Met veel verdriet laten we jullie weten dat na een oneerlijke strijd onze lieve vriendin en medeoprichtster Anette op zaterdag 22 juli is overleden' schrijft Stichting Triple C zondagavond op haar website.  'Zij is tot het einde liefdevol verzorgd door familie, vrienden en medewerkers in Hospice De Margriet in Vlaardingen. Wij zullen Anette enorm gaan missen.'

'Wij weten -na het eerdere verlies van twee Dickens familieleden- inmiddels hoe onze groep vrijwilligers elkaar tot steun zal zijn. En dat wist Anette ook. Met die drive én een nieuw bestuur zijn we al begonnen met de voorbereidingen voor Dickens 2023; een groter plezier konden we Anette niet doen. We gaan enorm ons best doen om het sfeervolle Dickens Festijn erin te houden en we proosten -op haar verzoek- op het leven'. 

Derde Dickens Festijn

Dit jaar moet het de derde editie worden van het Dickens Festijn, waarin het oude centrum van Schiedam wordt teruggeworpen naar de 19-de eeuw met ondermeer een kerstmarkt, een decor van ambachten, straattoneel, figuranten, zangkoren, dichters en kinderactiviteiten.

De eerste editie, in 2019, vond plaats op en rond de Dam. In 2020 zou de tweede versie van het evenement worden gehouden, maar dat ging door de coronacrisis, en de daarbij gepaard gaande maatregelen, niet door. Ook het jaar daarna werd het festijn om dezelfde redenen geschrapt.

Strenge veiligheidsmaatregelen

Vorig jaar was het feest op de Lange Kerkstraat, de Grote Kerk en het Land van Belofte en niet twee, maar slechts één dag. Dat kwam door de aangescherpte veiligheidsmaatregelen van de gemeente. Dezelfde strenge regels kostte al de kop van het KidsBouwdorp en de Brandersfeesten

Nieuw bestuur

De Stichting heeft, op Marijn Poel na, sinds april een compleet nieuw bestuur, want ook Jenneke van den Berg is om gezondheidsredenen (hartklachten) gestopt als bestuurslid.

Het bestuur van Triple C wordt nu naast Marijn Poel (voorzitter) gevormd door Madouc Schneider (penningmeester), Juliette Donkers (secretaris) en Dirk Norder (algemeen bestuurslid). 

Jenneke is 'achter de schermen nog zeer actief en betrokken' en daarnaast heeft de Stichting een groep trouwe vrijwilligers. 'Samen zetten we het gedachtegoed van Triple C - Care, Cure & Culture vanuit ons hart door, met Annette's lijfspreuk in gedachte: Door Liefde Verbonden'.