advertentie

Regenboogzebrapad op Land van Belofte is hersteld

Het regenboogzebrapad op het Land van Belofte ziet er weer uit als voorheen. Het speciale zebrapad werd halverwege september door vandalisme vernield. De gemeente gaf toen al aan het regenboogzebrapad zo snel als mogelijk te willen herstellen.

Regenboogzebrapad op Land van Belofte is hersteld
Milou op ten Berg

door Milou op ten Berg

woensdag 04 oktober 2023 16:15

Het speciale zebrapad was in 2015 een initiatief van onder andere John van Sliedregt, gemeenteraadslid voor D66. Eerder liet hij aan SCHIE weten de vernieling van het speciale zebrapad ronduit schandalig te vinden. “Het is kwetsend voor de doelgroep waarvoor dit bedoeld is. Het zebrapad ligt er niet voor niks. De emancipatie van LHBTI’ers is iets wat nodig is.”

Irado maakte het zebrapad al enkele dagen na de gebeurtenis schoon, maar het zebrapad bleek toen vervangen te moeten worden. De gemeente besloot toen over te gaan op aangifte. "Als college staan we voor een kleurrijke stad waarin iedereen welkom, veilig en gewaardeerd is. De vernieling van het regenboogzebrapad breekt in op onze stadswaarden. We hebben daarom besloten aangifte te doen en willen degene die hiervoor verantwoordelijk is aansprakelijk stellen", zei Wethouder Anouschka Biekman.

 

 

Dagelijks het laatste nieuws, de nieuwste video's en een kijkje achter de schermen bij SCHIE in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief: https://bit.ly/2H7desN