advertentie

Drie verdachten van schietpartij in Vlaardingen blijven voorlopig in de cel

De drie aangehouden verdachten van de schietpartij in een woning in de Geert Grootelaan in Vlaardingen, blijven zeker nog 14 dagen in de cel, dat heeft de rechter-commissaris vandaag besloten.

Drie verdachten van schietpartij in Vlaardingen blijven voorlopig in de cel
Foto's: Flashphoto
Matthijs Rorije

door Matthijs Rorije

woensdag 10 januari 2024 17:55

De schietpartij vond afgelopen zaterdagnacht rond 2:00 uur plaats. Het slachtoffer werd zwaargewond in de woning aangetroffen en is gereanimeerd door de hulpdiensten. 'Hij ligt op dit moment in kritieke toestand in het ziekenhuis' liet de politie maandag nog weten.

De drie verdachten worden er volgens het Openbaar Ministerie (OM) onder andere van verdacht 'verdovende middelen aanwezig te hebben in de woning tegenover die van het slachtoffer'.

Een van de vastzittende verdachten is een 24-jarige man uit Den Haag. Hij is na een korte achtervolging aangehouden. Hierbij heeft de politie gericht op de verdachte geschoten.

Dcxwadsfdfdgfdsgxsadfsdfvgsafdvgefbgsdfa

Een 23-jarige man uit Vlaardingen die in de woning aanwezig was tijdens het schietincident, is later in de nacht ook aangehouden.

Woningen gesloten

Zowel de woning waar het schietincident plaatsvond als de woning van de derde verdachte zijn door de burgemeester van Vlaardingen gesloten. 'Hoelang de woningen gesloten blijven is op dit moment nog niet bekend' meldt de gemeente.

Twintig rechercheurs

Een team van twintig rechercheurs doet volop onderzoek. De forensische opsporing heeft sporen veiliggesteld en er zijn onder andere meerdere auto’s in beslag genomen voor onderzoek. 'Ook is een aantal camerabeelden veiliggesteld' laat de gemeente weten. 

Signalement twee voortvluchtige verdachten

De politie heeft maandag het signalement van twee mannen die rond het tijdstip van de schietpartij bij de woning zijn gezien vrijgegeven. 'Het gaat om een licht getinte man, tussen de 20-30 jaar met donker haar en een baard. Hij droeg een donkere jas met een kraag zonder capuchon. Onder zijn jas droeg hij een lichte kleur vest of trui met capuchon. Hij droeg een grijskleurige muts en een donkere schoudertas. De tweede man is ook licht getint en is tussen de 17 en 25 jaar. Hij had een stoppelbaard en droeg een donker petje, een donkere jas met capuchon, een donkere broek en donkere schoenen. Op het rechterbovenbeen van de broek is vermoedelijk een roodkleurig logo cq opdruk te zien.'