advertentie

Drie verdachten van beschieting Van Beethovensingel aangehouden na achtervolging

De politie heeft drie personen aangehouden die verdacht worden van het beschieten van een woning aan de Van Beethovensingel in Vlaardingen, dat meldt de politie. De woning werd vrijdagmorgen rond 6:00 uur beschoten. De woning was al eerder doelwit van explosies.

Foto: Flashphoto
Foto: Flashphoto
redactie

door redactie

vrijdag 01 maart 2024 11:04

De drie mensen zaten in een auto in de omgeving en hadden een vuurwapen bij zich. De portiekwoning wordt al langer geteisterd door aanslagen. Vorige week woensdag was er al een explosie en deze week werd er opnieuw een explosief naar binnen gegooid. Deze ging niet af.

Na de beschieting van afgelopen nacht onderzocht een hondengeleider van de politie de omgeving. Deze agent was zeer alert want hij zag een voertuig rijden waarvan de bestuurder afwijkend gedrag vertoonde. Hij achtervolgde de verdachte auto en vond bij de controle het vuurwapen. De drie inzittenden van de auto zijn daarop aangehouden. Dat gebeurde op de Groene Kruisweg in Rotterdam.

Het gaat om een man (20) uit Naaldwijk, een 17-jarige jongen uit 's-Gravenzande en 19-jarige man uit Poeldijk. De politie doet onderzoek naar de beschieting. Tijdens de beschieting stond een politiecamera, die eerder deze week geplaatst werd, al voor de deur.

Maatregelen na eerdere explosie

Op 21 februari was er voor het eerst een explosie bij de woning aan de Van Beethovensingel. Daarbij sneuvelden twee ruiten in de voordeur. De portiek stond vol met rook en moest korte tijd worden ontruimd. Er raakte niemand gewond. De dag na de explosie werd er een politiecamera geplaatst in de straat.

Deze week, in de nacht van woensdag op donderdag, werd er ook een explosief naar binnen gegooid. Er was toen geen ontploffing. Een deel van het raam is daarna dichtgetimmerd. De woning is na dit tweede explosief door burgemeester Bert Wijbenga gesloten.